Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

SZÁLLÍTÁSI INFORMÁCIÓK

Mentamix Fashion Kft.
SZÁLLÍTÁSI INFORMÁCIÓK


A Mentamix Life Kft. online áruház a megrendelt termékeket az MPL futár-, ill. a Foxpost csomagküldő szolgálat segítségével juttatja el a fogyasztóknak Magyarország területén.
Vásárlóink megrendeléseiket kérhetik otthonra vagy munkahelyükre is. Munkahelyre kért megrendelések esetén a rugalmasabb szállítás érekében kérjük feltüntetni a cégnevet, emeletet, szobaszámot. Házhoz vagy munkahelyre történő rendelésekor lehetőleg munkaidőben (hétköznap 8.00 - 18.00 óra között) elérhető kiszállítási címet célszerű megadni.
Átlagos szállítási idő – a kiválasztott fizetési módtól függően - a megrendelés napjától számított 2-5 munkanap, az esetlegesen későbbre várható teljesítésről e-mailben értesítést küldünk. Amennyiben egyéb kívánsága van a rendeléssel, kiszállítással kapcsolatban, rendelésekor a megjegyzés rovatban feltüntetheti, és mi igyekszünk teljesíteni.
A küldemény átvétele előtt kérjük, hogy minden esetben ellenőrizze, hogy van-e bármilyen sérülés a csomagon. Kézbesítéskor névvel, dátummal és aláírással kell igazolni a csomag átvételét. Amennyiben a csomagon bármilyen sérülést észlel, abban az esetben a futár a helyszínen felveszi a jegyzőkönyvet.
Webshopunkban előre utalásos és utánvétes lehetőségek közül lehet választani; részleteket lásd a Vásárlási feltételek menüpont alatt.
Kérjük vegyék figyelembe, hogy utánvétes fizetési lehetőség csak házhoz szállítás esetén lehetséges.
A Mentamix Life Kft. fenntartja a jogot, hogy amennyiben Vásárló az utánvétes csomagrendelését nem veszi át, legközelebbi rendelését csak abban az esetben teljesíti, ha megrendelése ellenértékét (a szállítás összegével együtt) előreutalással vagy online fizetési felületünkön bankkártyával kiegyenlíti.
Nagy gondot fordítunk arra, hogy a termékeket teljes épségben kapják meg vásárlóink, áraink tartalmazzák a csomagolás költségét és a 27 %-os ÁFÁ-t is.

 

MPL

Házhoz kézbesítés
Az MPL a küldeményt két alkalommal kísérli meg kézbesíteni a címzett részére. Amennyiben az első kézbesítési kísérlet nem vezet eredményre, az MPL a küldemény érkezéséről és a kézbesítés megkísérléséről értesítőt hagy hátra. Ha a címzett telefonszáma feltüntetésre került a címiraton, az MPL egyeztet a második kézbesítési kísérlet helyéről és idejéről a címzettel. Sikertelen egyeztetés esetén az MPL a következő munkanapon ismét megkísérli a küldemény kézbesítését. A második kézbesítési kísérlet sikertelensége esetén az MPL a címhelyen ismételten értesítőt hagy, melyen feltünteti azt a postahelyet, illetve őrzési időt, ahol és ameddig a jogosult átveheti a küldeményt.

Postán maradó kézbesítés
A Postán maradóként, PostaPontra címzett küldemény esetén az MPL a címzett mobiltelefonjára vagy e-mail címére üzenetet küld a csomag hozzáférhetőségéről és az átvételi határidőről, mely a feladó megjelölése szerint 5 munkanap lehet. A Postán maradóként feladott küldemények átvétele a posták nyitvatartási idejében, akár hétvégén is lehetséges.

Kézbesítés PostaPont átvételi pontokra
A PostaPontra címzett küldemény esetén az MPL a címzett mobiltelefonjára vagy e-mail címére üzenetet küld a csomag hozzáférhetőségéről és az átvételi határidőről, mely a feladó megjelölése szerint 5 munkanap lehet. A csomag átvétele a MOL helyszínek esetén a hét minden napján, a Coop üzletek esetén hétfőtől-szombatig lehetséges.
PostaPontok listája: https://www.posta.hu/szolgaltatasok/szolgaltataskereso?selectedPostTypes=postapoint

Kézbesítés Csomagautomatára
Automatára címzett küldemény esetén az MPL a címzett mobiltelefonjára vagy e-mail címére üzenetet küld a csomag érkezéséről és az átvételi határidőről, mely az SMS kézbesítését követő 2 munkanap. A legtöbb automata a hét minden napján, 0-24 órában hozzáférhető. A csomag az üzenetben kapott azonosító kóddal, várakozás nélkül kivehető az automatából. Ha a csomagot a 2 munkanapos határidő alatt nem vették át, a küldeményt beszállítják a postára. Ekkor a címzett SMS-ben vagy e-mailben újabb tájékoztatást kap arról, hogy csomagja mely postán került elhelyezésre és azt meddig veheti át (a feladó megjelölése szerint 5 munkanap áll rendelkezésére).
Csomagautomaták listája: http://www.postapont.hu/partnermaps/csomagautomata
https://www.posta.hu/szolgaltatasok/szolgaltataskereso?selectedPostTypes=postamachineFOXPOST

Foxpost terminálra történő szállítás
A csomag Foxpost terminálra történő megérkezésekor a címzett SMS-ben értesítést kap. Az üzenetben elküldött egyedi, csak a címzett által ismert kóddal lehetséges kinyitni az automata megfelelő ajtaját. A nyitókód ismeretében a címzett által meghatalmazott személy is átveheti a csomagot az automatából.
Foxpost terminálok listája: http://www.foxpost.hu/csomagautomata-kereso/

Foxpost házhoz szállítás
Házhoz szállítás esetén a futártól személyesen a címzett, a címhelyen tartózkodó családtagok vagy a meghatalmazottak vehetik át a küldeményt. A kiszállítást megelőzően a futár telefonon egyeztet a címzettel az átvétel időpontjáról. A futár kétszer kísérli meg a csomag kézbesítését, amennyiben egyik alkalommal sem jár sikerrel, a küldemény visszakerül a központi raktárba, ahonnan a címzett kérheti az ismételt kiszállítását vagy a feladó a számára történő visszaküldést. Sikertelen kézbesítés esetén a futár nem hagy értesítést, ügyfélszolgálatos kollégák veszik fel a kapcsolatot a címzettel, hogy egyeztessenek az ismételt kiszállításról.


Szállítási díjak

Szállítási díjaink tartalmazzák a 27%-os ÁFÁ-t.

MPL futár szolgálat választása esetén:

 • Házhoz szállítás: 2400 Ft
 • Házhoz szállítás utánvéttel: 2700 Ft (2400 Ft  + 300 Ft tranzakciós illeték)
 • Postán maradó, MOL és Coop PostaPontra, valamint Posta csomagautomatába szállítás: 1400 Ft (Ezeknél a szállítási módoknál utánvét választása nem lehetséges.)
   

Foxpost választása esetén 25 000 forintig:

 • házhoz szállítás: 1599 Ft
 • házhoz szállítás utánvéttel: 1899 Ft (1599 Ft + 297 Ft tranzakciós illeték)
 • automatába szállítás: 1099 Ft
 • automatába szállítás utánvéttel: 1399 Ft (1099 Ft + 300 Ft tranzakciós illeték)
   

Foxpost választása esetén 25 000 forint felett:

 • házhoz szállítás: 2899 Ft
 • házhoz szállítás utánvéttel: 3199 Ft (2899 Ft + 297 Ft tranzakciós illeték)
 • automatába szállítás: 1099 Ft
 • automatába szállítás utánvéttel: 1399 Ft (1099 Ft + 300 Ft tranzakciós illeték)
Az oldal tetejére